ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Шоколад и соя свалят кръвното..


120/80. Това е идеалното кръвно на здрав човек на средна възраст. При диагноза хипертония обаче трябва да взимате хапчета редовно, да намалите солта, да приемате повече калций, витамин Д, магнезий и калий. Още 8 храни обаче са верен помощник при борбата с високото кръвно налягане, посочва Lekar.bg.

Прясно мляко с каймак - то ви доставя витамин Д и калций, две вещества, които работят в екип, за да намалят кръвното с 3 до 10%. Въпреки че това не е много, може да помогне и до 15% за намаляване на сърдечно-съдовите заболявания.

Спанакът, безсолните слънчогледови семки, бобът са пълни с магнезий, ключов елемент, който помага да се нормализира кръвното налягане. Също така многото калий допълнително прави спанака, семките и боба много подходящи за случая. Печените картофи, бананите и соята са пълни с калий! Нивата на калий и натрий в кръвта са неизменно свързани. Когато калият е малко, натрият "завзема управлението", а твърде много натрий води до високо кръвно.

Няколко парченца шоколад на ден пък могат да направят чудеса за вашето кръвно или по-точно за смъкването му. Шоколадът е реабилитиран - хапвайте на спокойствие!

Няма коментари: