ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

36 станаха случаите на новия грипен вирус в България ..


Общият брой на заболелите от новия грипен вирус в България стана 36, от които двама са чужди граждани. Това съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

Дете на 5 години от Варна, което е имало контакт с 8 годишното момче, завърнало се от Великобритания на 20 юли и впоследствие развило клинична картина на болестта е един от новите случаи на болестта. Детето е заболяло на 25 юли с висока температура, болки в гърлото кашлица и отпадналост.

С вируса А (Н1N1) е и мъж на 21 г. от София. Той заболява на 27 юли с висока температура, болки в гърлото и главоболие. На следващия ден е прегледан в Инфекциозна болница, където е взет материал за изследване и оставен на стационарно лечение.

На 30 юли в Националната Референтна лаборатория по грип и ОРЗ е доказан още един положителен случай на жена на 39 г. от София, която на 26 юли се е завърнала от Испания. Заболява на 28 юли с висока температура, главоболие, болки в гърлото и кашлица. На следващия ден е прегледана в Инфекциозна болница и хоспитализирана за лечение.

Няма коментари: