ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

6 често допускани грешки при свалянето на килограми..


При спазването на диета вниманието ни се фокусира главно върху това, което трябва да правим и много рядко върху това какво не трябва. Същевременно много от хората допускат едни и същи грешки:

1. Отрицателна нагласа. Положителното отношение много помага, когато сте се заели с трудната задача да подобрите фигурата си. Ако си повтаряте, че няма да успеете, наистина ще се провалите! Помогнете си с положително мислене и вяра, че ще постигнете целите си.

2. Краткосрочни диети. Избирайки диета трябва да се попитате дали сте способни да се придържате към този режим докрая на живота си. Трябва да изберете хранителен план, който да отразява вкусовете, доходите и начина Ви на живот. Важно е новият режим да Ви помогне да усвоите полезни умения - да контролирате порциите, да готвите здравословно и др. А какво ще научите от плодова диета или постоянно броене на точки?

3.Пропускане на закуската. Закуската без съмнение е най-важното хранене за деня. Тя ускорява метаболизма, подобрява концентрацията и настроението Ви, осигурява важни витамини и минерали и освен това спомага за поддържането на нормално тегло.

4. Да се измъчвате с глад. Лишаването от храна през целия ден с цел свалянето на повече килограми ще има обратния ефект! Когато не се храним, организмът започва да складира храната вместо да я изразходва, за да произвежда енергия. Това води до забавяне на метаболизма, което е точно обратното на желаната цел!

5. Липса на план. Определянето на цели е един от най-важните фактори за успешно сваляне на килограми и поддържането на постигнатия резултат. Какво наистина искате да постигнете? Ако напишете целите си и ги препрочитате отвреме-навреме, това ще ви напомня причините да започнете това начинание. Важно е обаче да си поставяте конкретни и реалистични цели.

6. Винаги да отлагате за "утре". Ако все си казвате, че ще започнете диета утре, попитайте се "А защо не днес?". Отлагането няма да направи задачата по-лесна, затова защо да не преоделеете трудностите по-скоро като започнете от днешния ден.

Източник: dietriffic.com

Няма коментари: