ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Не стареенето прави мъжа импотентен

Мнозина се заблуждават, че като правило човешкото тяло с възрастта започва да "работи" все по-зле. Наистина има някои части (например зъбите и ставите), които се износват, но останалите органи (кожа, кости, сърце, нерви, очи и т.н.) са по-малко податливи на "продължителна употреба".

Не е възможно да загубите зрението си заради това че много сте използвали очите си. По същия начин сърцето не се "износва" по-бързо, ако спортувате активно и то качва повече кръв.
Най-сериозно влияние върху здравето с течение на годините оказва състоянието на половите жлези, които произвеждат хормони, важни за кондицията на цялото тяло.

Например при мъжете с възрастта намалява отделянето на тестостерон, но това не следва само по себе си да повлияе върху половия му живот.

Сперматогенезата намалява 2 пъти за възрастта от 20 до 80 г., но въпреки това остава в определени норми. Затова и мъжете могат да стават бащи на доста късна възраст.

Импотентността не е признак на остаряването, а по правило е следствие на различни заболявания или нездравословен начин на живот.

Общото забавяне с възрастта на много от функциите в човешкия организъм, засяга сложни взаимодействия в него, но като правило то не води до неспособност за полов живот.

За сметка на това е установено, че продължителното му прекъсване (за 10 и повече години) е най-пагубно - при евентуалното му подновяване организмът изпитва почти шок. Но дори това не означава, че мъжът вече не е способен на полов живот.

здраве.bg

Няма коментари: