ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Първо обвинение срещу действащ министър: Божидар Нанев обвинен за неизгодни сделки!

Министерството на здравеопазването обеща официално изявление до края на деня във връзка с повдигнатите обвинения срещу министър Божидар Нанев. Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу д-р Нанев за две неизгодни сделки, свързани с купуването на ваксини от здравното министерство.

Министър Нанев е извикан в столичната следствена служба, където му е повдигнато обвинение, е съобщил за Дарик градският прокурор на София Николай Кокинов. Пред БНР Кокинов уточни, че става въпрос за две неизгодни сделки за закупуване на ваксини от декември 2009 г. Неизгодни са финансовите параметри на сделките, отбеляза градският прокурор. Той обаче отказа да съобщи по чий сигнал е започнало разследването.

Разследват се сделките за купуване на 80 000 дози ваксини за свински грип, както и купуването на антивирусни препарати срещу новия грипен вирус, са потвърдили за Дарик от пресцентъра на здравно министерство. По непотвърдена информация, става въпрос за 12 милиона лева. През февруари беше сключен договор за доставка на 360 000 дози от ваксината на американската фармацевтична компания "Бакстер". Обществената поръчка е спечелена от представителя на производителя у нас "Алфарма", като тя е била и единственият участник в търга. Цената на една доза е 22 лв., като за имунизация на един човек са нужни две дози./zdrave.net



Няма коментари: