Картофите са ежедневната ни храна - вкусни, лесни за приготвяне и
достъпни като цена. Трябва да знаем, че витамините им са водоразтворими.
Това означава, че ако ги варим, трябва да е на пара или в съвсем малко
количество вода. Иначе всички ценни съставки отиват във водата, а ние
ядем нишесте.
Картофите съдържат голямо количество витамин С, също B1, PP, K и др. и малко целулоза. Ценните им съставки се намират непосредствено под кората - така че или ги яжте необелени, или ги белете много тънко.
Най-полезни, здравословни и запазващи възможно най-много от хранителните си вещества - витамини и микроелементи, са печените картофи с обелките. Отново измийте картофите много добре, разрежете ги на две половини - от долната страна може да ги посолите леко и да ги поръсите с чубрица. Изпечете в тавичка без вода, с малко мазнина върху картофите (по желание).
Източник: S.News.bg
Картофите съдържат голямо количество витамин С, също B1, PP, K и др. и малко целулоза. Ценните им съставки се намират непосредствено под кората - така че или ги яжте необелени, или ги белете много тънко.
Най-полезни, здравословни и запазващи възможно най-много от хранителните си вещества - витамини и микроелементи, са печените картофи с обелките. Отново измийте картофите много добре, разрежете ги на две половини - от долната страна може да ги посолите леко и да ги поръсите с чубрица. Изпечете в тавичка без вода, с малко мазнина върху картофите (по желание).
Източник: S.News.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар