ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

ЖЪЛТИЯТ КАНТАРИОН ЗАМЕСТВА АНТИДЕПРЕСАНТА..

ЖЪЛТИЯТ КАНТАРИОН ЗАМЕСТВА АНТИДЕПРЕСАНТА

Три супени лъжици жълт кантарион се запарват 15 минути в един литър вода. Може да се използват и готови форми, които се продават в аптеката. Ефектът идва за около 2 седмици.

МАЩЕРКАТА УСПОКОЯВА

Тя прояснява мисълта и стимулира енергията. Две супени лъжици мащерка се запарват в половин литър вряла вода за 10 минути. След това чаят се прецежда. Много приятна е отварата на мащерка в мляко. Прясно мляко се загрява и когато стигне до точката на кипене се поставя мащерка. Разбърква се 3-5 минути, като се внимава млякото да не изкипи. Получава се приятна, ароматна напитка с карамелен цвят.

БАБИНИТЕ ЗЪБИ ПРИСПИВАТ ХОРМОНИТЕ

Честа причина за депресията при жените е понижаването на нивата на естрогена.

Билката пази яйчниците от кисти, които са причина за най-честите хормонални нарушения. Две супени лъжици се варят в половин литър вода 5 минути. Оставят се да се запарят още 15-20 мин. След това се прецежда. Разпределя се на 3-4 порции и се пие през деня.

ПЕТОПРЪСТНИКЪТ ТОНИЗИРА

Названието му Potentilla reptans подсказва, че ни дава енергия. На латински potentia означава сила. Може да се възползваме, като си приготвим чай от 2 супени лъжици билка, които се запарват в половин литър вода за 15-20 минути. Чаят се прецежда и се разпределя на 3-4 порции, които се пият през деня.

БАНАНИТЕ ДАРЯВАТ УСМИВКА
Бананът е храна на щастието. Той дава на организма магнезий - минерал, който има мощно антистресово действие. Добрата доза е З банана на ден.

Няма коментари: