ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Назоваха напитките, чиято употреба води до рак

Учените назоваха напитките, употребата на които води ежегодно до смъртта на 180 000 души на планетата ни. Според доклад содата, спортни коктейли и плодовите сокове със захар могат да доведат до рак, съобщава РИА Новости. Проучването беше представено на среща на Американската сърдечна асоциация (American Heart Association).

Според учените прекомерната употреба на тези подсладени напитки води до наддаване на тегло, което от своя страна предполага развитието на диабет и сърдечно-съдови заболявания, както и някои видове рак.
Според глобално проучване на здравето през 2010 г. учените установили връзка между консумацията на напитки, съдържащи захар, и 133 хиляди смъртни случаи от диабет, 44 000 смъртни случаи от сърдечно-съдови заболявания и 6000 смъртни случая от рак. 78% от тези смъртни случаи са настъпили в страни с ниски и средни доходи.

Препоръките на експертите са да се следи броят на калориите на газираните напитки и други сладки напитки да не надвишава 450 калории на седмица, при положение че хранителният режим е разчетен за две хиляди калории на денонощие.
Източник: SNews.bg

Няма коментари: